lidraughts.org

scores voor oplossen puzzels.

Vandaag loste ik tot dusver 15 puzzels op, die de magere score opleverden van 21 punten totaal. De 16e keer maakte ik, helaas, een vergissinkje: -/- 30 punten. Ik vind de straf voor een foutje wel erg hoog en de waardering voor het oplossen relatief laag. Het is niet bepaald zo dat de problemen die ik oploste erg simpel waren. De verhouding met de heel erg dure foutjes is wat mij betreft zoek.
Sinds enige tijd maak ik ook regelmatig mee dat ik een combinatie oplos en dan 0 punten krijg. De gedachte daarachter ontgaat mij volledig.

De hoeveelheid ratingpunten die je wint of verliest hangt af van de rating van de puzzel en van je eigen rating. Als je een vergissing begaat in een puzzel met een 1600 rating kost dat veel meer punten dan in een 2200 puzzel bijvoorbeeld. Omgekeerd win je ook minder punten als je een puzzel met een relatief lagere rating oplost.

Ik zie dat je een behoorlijk forse puzzelrating van 2700 hebt, dus als je een lage puzzel krijgt toegewezen is +0 zeker mogelijk (je krijgt dan natuurlijk wel +0.3 of +0.4 ratingpunten, maar dat wordt afgerond getoond als +0). Je rating is ook hoger dan de meeste puzzels, dus dan wordt het langzamerhand ook steeds moeilijker om hem nog hoger te krijgen (de marge voor fouten wordt steeds kleiner).

Je zegt hierboven dat de beloning voor een fout(je) afhangt van de zwaarte van de puzzel. Als dat klopt, maak ik al heel lang puzzels van precies dezelfde rating, want ik krijg al tijden bij elke fout -/- 30.
Overigens zojuist een leuke puzzel opgelost voor 8 punten. Daarna mijn pc verschoven en kennelijk iets aangeraakt. Wederom -/-30!1

Dat klopt, je kan het zo zien dat je de hoeveelheid ratingpunten wint/verliest die je ook zou winnen/verliezen in een partij met dezelfde uitkomst, tussen spelers met dezelfde ratings. Het vasthouden van een blitzrating van 2700 is ook erg moeilijk om dezelfde reden, naarmate je hoger boven het gemiddelde uitstijgt win je steeds langzamer punten en verlies je ze steeds sneller.

Blitz zou zelfs nog moeilijker zijn, want vanaf ruwweg 500 ratingpunten verschil kan een verlies je al meer dan 30 punten kosten. Maar bij puzzels is het maximale verlies afgekapt op 30, vandaar dat je dat getal ook vaker voorbij ziet komen.

You can't post in the forums yet. Play some games!

Reconnecting